Sporten voor het Sophia Kinderthoraxcentrum

In 2021/2022 ondersteunt de Stichting Vrienden van het Sophia, samen met alle deelnemers en donateurs, projecten in het Kinderthoraxcentrum. Dit centrum in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis is er voor kinderen met problemen aan het hart, de longen en de luchtwegen. Het is de enige plek in Nederland waar harttransplantaties bij kinderen plaatsvinden. In dit centrum werken superspecialisten nauw samen. Door deze combinatie van expertise en het gebruik van de nieuwste technologie kan er optimale zorg en behandeling worden gegeven aan zowel pasgeborenen als oudere kinderen. Daarnaast wordt hier ook onderzoek gedaan naar de oorzaken van aandoeningen en de beste behandelmethoden. 

Samen de schouders onder de realisatie van het Sophia ‘So Fit & Fun Centrum’
Spelen en sporten met leeftijdsgenootjes is ontzettend belangrijk voor kinderen. Het stimuleert de gezondheid van hart, longen en spieren, maar ook een gezonde groei en ontwikkeling. Als sporters weten jullie hoe belangrijk een gezonde levensstijl is. Voor kinderen met een chronische ziekte aan het hart, of de longen is sporten minder vanzelfsprekend, maar juist extra belangrijk. Om hen met een gerust hart te laten bewegen willen de specialisten van het Kinderthoraxcentrum het ‘So Fit & Fun Centrum’ realiseren om te kijken wat er buiten de beperkingen van deze kinderen wél mogelijk is. De kinderen zullen spelenderwijs getest worden in een leuke activerende ruimte waar broertjes en zusjes ook welkom zijn. Naast fietsen en loopbanden is er onder meer een springkussen te vinden en zorgen virtual reality en games voor een leuke ervaring. Voor ieder kind wordt een op maat beweeg- en leefstijl programma gemaakt. Zo wil men de inspanningscapaciteit van deze kinderen verbeteren en hen vertrouwen en vooral plezier in spelen en sporten geven. Een prachtig initiatief dat we graag samen met jullie willen gaan realiseren.  

Het Kinderthoraxcentrum ondersteunen kan door deel te nemen aan (een van) onze sportieve evenementen;

De 31ste editie van Fietsen voor Sophia staat op 19 en 20 maart 2022 in Topsportcentrum Rotterdam op de planning. Inschrijven is mogelijk vanaf 18 oktober. Uiteraard houden wij alle ontwikkelingen omtrent het coronavirus en de desbetreffende maatregelen nauwlettend in de gaten. 

 

Lees meer Lees minder
Bekijk alle
In samenspraak met het Zwemcentrum Rotterdam hebben we besloten dat zaterdag 2 oktober nog net te vroeg is voor het faciliteren van een zwemevenement. De Overheid heeft aangegeven dat naar alle waarschijnlijkheid vanaf 1 november het merendeel van de maatregelen komen te vervallen. Gezien het organisatorisch dan overzichtelijker wordt om een zwemevenement goed neer te zetten, is besloten om Zwemmen voor Sophia (gepland op zaterdag 2 oktober) te verplaatsen naar zaterdag 13 november 2021. Aquasporten voor Sophia (19.30 – 22.30 uur) Aquasporten bestaat uit een 3 uur durende workout van 19.30 – 22.30 uur waarbij alle spiergroepen lekker aan het werk worden gezet. Op muziek spelen met de weerstand van het water en de diverse werkvormen van aquafitness komen aanbod, daarbij ook nog een hoog fun gehalte. Wat wil je nog meer?!Dit onderdeel vindt plaats in het doelgroepenbad in Zwemcentrum Rotterdam (diepte 1.30 meter). Inschrijfgeld bedraagt €10 en we vragen je om minimaal €40 aan sponsorgeld op te halen Een duik voor het Sophia Moeder en Kind CentrumGemiddeld 1 op de 20 kinderen komt met een ziekte of afwijking ter wereld. En ongeveer 1.400 kinderen per jaar overlijden in de periode rondom de geboorte. Een dramatische gebeurtenis voor de ouders en de omgeving. In het Sophia Moeder en Kind Centrum van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis zijn alle disciplines aanwezig om complexe zorg aan zowel moeder als kind te leveren. Hoogleraar Verloskunde Arie Franx, werkzaam in het Sophia Kinderziekenhuis en karttrekker van het Sophia Moeder en Kind Centrum, vertelt: ‘’Zorg wordt vergoed, maar onderzoek en innovatie is voor een groot deel afhankelijk van donaties. Door technische innovaties kan het team van het Moeder en Kind Centrum nu een grensverleggende stap zetten en behandelen en opereren vóór de geboorte. Zo krijgen baby’s een kansrijkere start en betere kwaliteit van leven. Voor die innovatie springen alle zwemmers in het zwembad op 13 november. Zij en alle donateurs maken deze ontwikkeling mede mogelijk en dat is fantastisch!’’ Neem een duik in het diepe en doe mee!  
Aquasporten voor Sophia 2021

Inschrijving voor Sporten voor Sophia 2022 geopend

18-10-2021 | 19:28

De volgende editie van Sporten voor Sophia vindt plaats op zaterdag 19 maart en zondag 20 maart. Wij hopen jou ook de komende editie weer samen met veel andere sporters te mogen verwelkomen voor een gezellig weekend en een ontzettend mooi doel: het Kinderthoraxcentrum. 

Dit centrum in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis is er voor kinderen met aandoeningen aan het hart, de longen en de luchtwegen. Het team van het Kinderthoraxcentrum heeft een grote droom: de realisatie van het ‘So Fit & fun Centrum’. Een prachtig initiatief dat we graag samen met jou willen gaan realiseren! Schrijf je nu in voor Sporten voor Sophia 2022!   Ga naar: www.sportenvoorsophia.nl/sport/fietsen-voor-sophia-2022
Lees meer | Bekijk alle