Sporten voor het Sophia Kinderthoraxcentrum

In 2021/2022 ondersteunt de Stichting Vrienden van het Sophia, samen met alle deelnemers en donateurs, projecten in het Kinderthoraxcentrum. Dit centrum in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis is er voor kinderen met problemen aan het hart, de longen, luchtwegen, slokdarm en/of het middenrif. Het is de enige plek in Nederland waar harttransplantaties bij kinderen plaatsvinden. Daarnaast worden er unieke luchtwegreconstructies, longoperaties en operaties aan slokdarm en middenrif verricht. In dit centrum werken superspecialisten nauw samen. Door deze combinatie van expertise en het gebruik van de nieuwste technologie kan er optimale zorg en behandeling worden gegeven aan zowel pasgeborenen als oudere kinderen. Daarnaast wordt hier ook onderzoek gedaan naar de oorzaken van aandoeningen en de beste behandelmethoden. 

Samen de schouders onder de realisatie van het Sophia ‘So Fit & Fun Centrum’
Spelen en sporten met leeftijdsgenootjes is ontzettend belangrijk voor kinderen. Het stimuleert de gezondheid van hart, longen en spieren, maar ook een gezonde groei en ontwikkeling. Als sporters weten jullie hoe belangrijk een gezonde levensstijl is. Voor kinderen met een chronische ziekte aan het hart, of de longen is sporten minder vanzelfsprekend, maar juist extra belangrijk. Om hen met een gerust hart te laten bewegen willen de specialisten van het Kinderthoraxcentrum het ‘So Fit & Fun Centrum’ realiseren om te kijken wat er buiten de beperkingen van deze kinderen wél mogelijk is. De kinderen zullen spelenderwijs getest worden in een leuke activerende ruimte waar broertjes en zusjes ook welkom zijn. Naast fietsen en loopbanden is er onder meer een springkussen te vinden en zorgen virtual reality en games voor een leuke ervaring. Voor ieder kind wordt een op maat beweeg- en leefstijl programma gemaakt. Zo wil men de inspanningscapaciteit van deze kinderen verbeteren en hen vertrouwen en vooral plezier in spelen en sporten geven. Een prachtig initiatief dat we graag samen met jullie willen gaan realiseren.  

Het Kinderthoraxcentrum ondersteunen kan door deel te nemen aan (een van) onze sportieve evenementen;

De 31ste editie van Fietsen voor Sophia staat op 18 en 19 juni 2022 in Topsportcentrum Rotterdam op de planning. Uiteraard houden wij alle ontwikkelingen omtrent het coronavirus en de desbetreffende maatregelen nauwlettend in de gaten. 

 

Lees meer Lees minder
Bekijk alle
Op zaterdag 18 en zondag 19 juni 2022 gaan wij weer fietsen voor het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Dit jaar in het bijzonder voor een heel mooi project binnen het Kinderthoraxcentrum. KinderthoraxcentrumHet Kinderthoraxcentrum in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis is er voor kinderen met problemen aan het hart, de longen en de luchtwegen. Het is de enige plek in Nederland waar harttransplantaties bij kinderen plaatsvinden. In dit centrum werken superspecialisten nauw samen. Door deze combinatie van expertise en het gebruik van de nieuwste technologie kan er optimale zorg en behandeling worden gegeven aan zowel pasgeborenen als oudere kinderen. Daarnaast wordt hier ook onderzoek gedaan naar de oorzaken van aandoeningen en de beste behandelmethoden.  Samen de schouders onder de realisatie van het Sophia ‘So Fit & Fun Centrum’ Spelen en sporten met leeftijdsgenootjes is ontzettend belangrijk voor kinderen. Het stimuleert de gezondheid van hart, longen en spieren, maar ook een gezonde groei en ontwikkeling. Als sporters weten jullie hoe belangrijk een gezonde levensstijl is. Voor kinderen met een chronische ziekte aan het hart, of de longen is sporten minder vanzelfsprekend, maar juist extra belangrijk. Om hen met een gerust hart te laten bewegen willen de specialisten van het Sophia Kinderthoraxcentrum het ‘So Fit & Fun Centrum’ realiseren om te kijken wat er buiten de beperkingen van deze kinderen wél mogelijk is. De kinderen zullen spelenderwijs getest worden in een leuke activerende ruimte waar broertjes en zusjes ook welkom zijn. Naast fietsen en loopbanden is er de wens voor onder meer een springkussen en virtual reality en games voor een leuke ervaring. Voor ieder kind wordt een op maat beweeg- en leefstijl programma gemaakt. Zo wil men de inspanningscapaciteit van deze kinderen verbeteren en hen vertrouwen en vooral plezier in spelen en sporten geven. Een prachtig initiatief dat we graag samen met jullie willen gaan realiseren! Schrijf je nu in voor Sporten voor Sophia 2022!    
Fietsen voor Sophia 2022

Groen licht voor Sporten voor Sophia!

24-02-2022 | 14:15

Goed nieuws! Na de persconferentie van vorige week kunnen we de voorbereidingen gaan starten voor weer een mooie editie van @Sporten voor Sophia op zaterdag 18 en zondag 19 juni 2022. Daar zijn we ontzettend blij mee! Dit jaar gaan we ons inzetten voor het Kinderthoraxcentrum en in het bijzonder voor de realisatie van het 'So Fit & Fun Centrum'. We hopen ook een hoop bedrijventeams met collega's te mogen verwelkomen bij dit mooie en sportieve evenement. Hoe leuk is het om samen met jouw collega’s en relaties op de fiets te springen voor het goede doel en na afloop gezellig met elkaar te borrelen?

Motiveer je collega’s en netwerk en schrijf je in via deze website.

Hopelijk tot dan!

Lees meer | Bekijk alle