Sporten voor het Sophia Moeder en Kind Centrum

In 2020/2021 ondersteunt de Stichting Vrienden van het Sophia, samen met alle deelnemers en donateurs, projecten in het Sophia Moeder en Kind Centrum. Gezond geboren worden is namelijk geen vanzelfsprekendheid. Jaarlijks overlijden zo'n 1.400 kinderen rondom de geboorte. Het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis zet een grensverleggende stap door kinderen al vóór de geboorte te behandelen, om zo hun kansen te vergroten. Financiële steun is hard nodig om deze kinderen de beste start en vooruitzichten te kunnen bieden. Steun jij de allerkleinsten?

Het Sophia Moeder en Kind Centrum ondersteunen kan door deel te nemen aan (een van) onze sportieve evenementen;

Hardloopfans opgelet! 'Ren je Rot voor Sophia' in de week van 1 t/m 6 juni, individueel of samen kun je kiezen uit een afstand van 5 of 10 kilometer. Via een hardloop app worden de gelopen tijden en een klassement bijgehouden. Wie wordt de snelste deelnemer die zich in het zweet rent voor het Sophia Kinderziekenhuis?

Voldoende bewegen is ook in tijden van corona heel belangrijk. Nu de maatregelen langer duren zijn wij op zoek gegaan naar een leuke sportieve activiteit waar iedereen aan mee kon doen;  ‘Rondje voor Sophia’. Geheel coronaproof, sportief en leuk voor het hele gezin! We hebben genoten van een succesvolle eerste editie tijdens het afgelopen Paasweekend.

Helaas kan de data in juni niet door gaan en dus staat de 30ste editie van Fietsen voor Sophia op 18 en 19 september 2021 in Topsportcentrum Rotterdam op de planning. Inschrijven is nog mogelijk. Uiteraard houden wij alle ontwikkelingen omtrent het coronavirus en de desbetreffende maatregelen nauwlettend in de gaten.

Afgelopen september hebben we voor de eerste keer een coronaproof evemement georganiseerd; Hoelahoepen voor Sophia. Dit bleek een groot succes, waardoor wij ook in 2021 op zaterdag 25 september dit toffe evenement opnieuw gaan organiseren! Inschrijven is inmiddels mogelijk. Wees er snel bij!

Voor de deelnemers van Zwemmen voor Sophia hebben wij goed nieuws, want samen met het Zwemcentrum Rotterdam hebben we een nieuwe datum gevonden voor de al twee keer eerder verschoven editie. Deze nieuwe datum is zaterdag 2 oktober 2021.

 

 

Lees meer Lees minder
van totaal € 425.000 (47%)
Wij hebben samen al 12.371 km afgelegd

18 en 19 september - Sporten voor Sophia

14-07-2021 | 15:29 Wie kijkt er ook zo enorm uit naar het weekend van 18 en 19 september?!  De 30ste editie van Sporten voor Sophia vindt dan plaats en inmiddels zijn wij begonnen met alle voorbereidingen. Uiteraard kijken we samen met Topsportcentrum Rotterdam naar de nodigde maatregelen. We houden om deze reden maximaal 130 fietsen per blok beschikbaar, zodat de fietsen elk op 1,5 meter afstand van elkaar staan. We zetten alles op alles om er samen met alle deelnemers een feestelijk en bovenal veilig evenement van te maken. Voor wie nog niet staat ingeschreven; er zijn nog plekken beschikbaar in verschillende blokken! 
Lees meer | Bekijk alle