Sporten voor het Sophia Kinderhersencentrum

Oplossingen zijn niet langer ondenkbaar
Je identiteit, je leven, je geluk. Alles hangt af van de ontwikkeling van je hersenen. Kleine afwijkingen hebben vaak grote gevolgen. De ontwikkelingen in de technische en medische wetenschap gaan razendsnel. Daarom bundelt het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis al haar expertise en ervaring op het gebied van het hoofd, de hersenen en de zintuigen in een speciaal Kinderhersencentrum. Hier kan het Sophia de nieuwste inzichten en onderzoekstechnieken optimaal benutten. Waardoor oplossingen niet langer ondenkbaar zijn. Sport mee en steun de realisatie van het Kinderhersencentrum.  

Sport ook mee en steun baanbrekend onderzoek
Je kunt de komende editie op verschillende momenten en met diverse sporten je inzetten voor het Sophia Kinderziekenhuis. Als eerste vindt op zondag 6 oktober 2019 de Harbour Run Rotterdam plaats, waarbij het Sophia Kinderziekenhuis als goed doel is betrokken. Op 14, 15 en 16 februari 2020 staat de 29ste editie van Sporten voor Sophia op de agenda en kun je je in het zweet werken op de spinningfiets. Uiteraard wordt er in 2020 ook gezwommen voor het Sophia, de datum van dit evenement volgt later.

Genoeg leuke events om je in te zetten voor het Sophia Kinderziekenhuis. Welke sport past bij jou?

Het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis werkt aan een nieuwe toekomst. In 2021 start de bouw van mooi, nieuw kinderziekenhuis. Met de nieuwbouw kan het Sophia haar patiënten beter huisvesten en de zorg nog verder verbeteren. Naast het mooie doel van Sporten voor Sophia 2020 zullen we 10% van de opbrengsten gaan reserveren om onderzoeksfaciliteiten en welzijnsprojecten in het toekomstige, nieuwe Sophia mogelijk te maken. 

 

Lees meer Lees minder
van totaal € 500.000 (13%)
Nog te gaan
Bekijk alle sporten
Welkom bij de 29e editie van Sporten voor Sophia! Gedurende het hele weekend staan er 300 spinningfietsen klaar in het Topsportcentrum Rotterdam, die drie dagen lang draaien om zoveel mogelijk geld op halen voor het Erasmus MC - Sophia Kinderziekenhuis.  Er wordt gefietst in diverse blokken; op zaterdag in blokken van 3 uur en op zondag in blokken van 2,5 uur. Het inschrijfgeld bedraagt €20,- per persoon en dit betaal je direct bij inschrijving op deze website. Naast het inschrijfgeld vragen we je om minimaal €50,- sponsorgeld bij elkaar te brengen. Daarna ontvang je een startbewijs.  Meer ophalen mag, graag zelfs! Als je een topsponsor van €1.500,- of meer vindt, krijgt deze het prachtige verbronsde beeldje van Sophietje. Locatie: Topsportcentrum RotterdamVan Zandvlietplein 203077 AA ROTTERDAM
za 15 & zo 16 februari 2020 Sporten voor Sophia (spinning)

Harbour Run onderdeel van Sporten voor Sophia

06-09-2019 | 13:00 Harbour Runners dragen bij aan baanbrekend onderzoek in Sophia Kinderziekenhuis Op 6 oktober a.s. vindt de Harbour Run weer plaats in Rotterdam. Naast het rennen en klauteren over de obstakels kunnen de deelnemers, bussinesteams en partners dit jaar in actie komen voor de Stichting Vrienden van het Sophia. Hiermee steunt de Harbour Run baanbrekend onderzoek in het Sophia Kinderziekenhuis en draagt zo bij aan de beste zorg voor zieke kinderen. Oplossingen zijn niet langer ondenkbaar Je identiteit, je motoriek, je zintuigen, je lichaamsfuncties. Alles hangt af van de ontwikkeling van je hersenen. Kleine afwijkingen hebben grote gevolgen. Om aandoeningen aan kinderhersenen goed te behandelen moeten we dit complexe orgaan nog veel beter leren begrijpen. Daarom realiseert het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis in maart 2020 het Kinderhersencentrum. Een centrum waar oplossingen niet langer ondenkbaar zijn. “We zijn erg blij om de Harbour Run dit jaar toe te mogen voegen als onderdeel van Sporten voor Sophia. Om het Kinderhersencentrum te realiseren is veel geld nodig en hoe meer mensen daar aan bijdragen des te beter. We hopen dan ook dat veel Harbour Runners hun prestatie willen laten sponsoren voor het Sophia Kinderziekenhuis”, aldus Mariska Kavelaar van de Stichting Vrienden van het Sophia. Maak een actiepagina aan en/of doneer! Om de kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam te helpen is geld nodig. Maak nu direct een actiepagina aan en/of doneer op https://www.sportenvoorsophia.nl/sport/harbour-run-rotterdam, zodat je kunt starten met het werven van sponsorgeld.
Lees meer | Bekijk alle