Sporten voor het Sophia Kinderhersencentrum

Oplossingen zijn niet langer ondenkbaar
Je identiteit, je leven, je geluk. Alles hangt af van de ontwikkeling van je hersenen. Kleine afwijkingen hebben vaak grote gevolgen. De ontwikkelingen in de technische en medische wetenschap gaan razendsnel. Daarom bundelt het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis al haar expertise en ervaring op het gebied van het hoofd, de hersenen en de zintuigen in een speciaal Kinderhersencentrum. Hier kan het Sophia de nieuwste inzichten en onderzoekstechnieken optimaal benutten. Waardoor oplossingen niet langer ondenkbaar zijn. Sport mee en steun de realisatie van het Kinderhersencentrum.  

Sport ook mee en steun baanbrekend onderzoek
Je kunt de komende editie op verschillende momenten en met diverse sporten je inzetten voor het Sophia Kinderziekenhuis. Als eerste vindt op zondag 6 oktober 2019 de Harbour Run Rotterdam plaats, waarbij het Sophia Kinderziekenhuis als goed doel is betrokken. Op 14, 15 en 16 februari 2020 staat de 29ste editie van Sporten voor Sophia op de agenda en kun je je in het zweet werken op de spinningfiets. Uiteraard wordt er in 2020 ook gezwommen voor het Sophia, de datum van dit evenement volgt later.

Genoeg leuke events om je in te zetten voor het Sophia Kinderziekenhuis. Welke sport past bij jou?

Het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis werkt aan een nieuwe toekomst. In 2021 start de bouw van mooi, nieuw kinderziekenhuis. Met de nieuwbouw kan het Sophia haar patiënten beter huisvesten en de zorg nog verder verbeteren. Naast het mooie doel van Sporten voor Sophia 2020 zullen we 10% van de opbrengsten gaan reserveren om onderzoeksfaciliteiten en welzijnsprojecten in het toekomstige, nieuwe Sophia mogelijk te maken. 

 

Lees meer Lees minder
van totaal € 500.000 (32%)
Nog te gaan
Bekijk alle
Welkom bij de 29e editie van Sporten voor Sophia! Gedurende het hele weekend staan er 300 spinningfietsen klaar in het Topsportcentrum Rotterdam, die drie dagen lang draaien om zoveel mogelijk geld op halen voor het Erasmus MC - Sophia Kinderziekenhuis.  Er wordt gefietst in diverse blokken; op zaterdag in blokken van 3 uur en op zondag in blokken van 2,5 uur. Het inschrijfgeld bedraagt €20,- per persoon en dit betaal je direct bij inschrijving op deze website. Naast het inschrijfgeld vragen we je om minimaal €50,- sponsorgeld bij elkaar te brengen. Daarna ontvang je een startbewijs.  Meer ophalen mag, graag zelfs! Bij een bedrag  van €1.500,- of meer op jouw actiepagina ontvang je  een mooi Sport Sophietje van Plexiglas. Locatie: Topsportcentrum RotterdamVan Zandvlietplein 203077 AA ROTTERDAM
za 15 & zo 16 februari 2020 Sporten voor Sophia (spinning)

18 december 2020 Lichtjes Run

22-10-2019 | 21:42 De Rotterdam Running Crew gaat met hun  Lichtjesrun op 18 december a.s. samen met alle runners een belangrijk onderdeel van het Kinderhersencentrum realiseren; het “Sophia Kinderhersenlab”. Hier wil het Sophia kinderen met verschillende aandoeningen aan het hoofd, de zintuigen en de hersenen vanuit een brede visie spelenderwijs testen en meten. Zo leren de specialisten veel over de werking en ontwikkeling van de hersenen met als doel om ieder kind de beste behandeling te geven en een optimale kwaliteit van leven te bieden. Zo komt voor aandoeningen die eerder als onbehandelbaar werden beschouwd nu zicht op therapie. Steun jij onze actie met een donatie? Alvast bedankt!
Lees meer | Bekijk alle