Sports events for the Erasmus MC Sophia Children's Hospital

Sports events for the Sophia Children's Hospital!
If you want to contribute to the Sophia Children's Hospital in a sporty way, you can do that at different events and with various sports.

At the moment we have Cycling (indoor spinning marathon, next edition 2 and 3 March 2024), Running (Thursday 18 May) and Swimming for Sophia.

Whatever sport you participate in, we are very thankful for that. We are happy with all the sporty, enthusiastic actions and participations and are proud to see all participants who do their best for the patients in the Sophia Children's Hospital

Do you want to participate? Register now for an event or donate to an action!

 

Read more Read less
View all
Inschrijving geopend voor 33e editie DSW Bruggenloop RotterdamDe inschrijvingen voor de 33e editie van de DSW Bruggenloop Rotterdam zijn geopend. Het Rotterdamse hardloopevenement vindt traditiegetrouw plaats in december. De winterse loop staat gepland op zondag 10 december 2023. Met 12.000 deelnemers was de vorige editie van de DSW Bruggenloop Rotterdam volledig uitverkocht.Inschrijven voor het evenement kan via: https://www.bruggenloop.nl/inschrijven/Het programma van de DSW Bruggenloop Rotterdam gaat laat in de middag van start, waardoor veel deelnemers finishen in het donker. Een mooi verlicht Rotterdam zorgt voor een gezellige sfeer tijdens het evenement. De route gaat ook dit jaar over dé iconische bruggen van Rotterdam, waaronder de Van Brienenoordbrug en de Erasmusbrug. De start en finish zijn bij Stadion Feijenoord.LET OP: via deze website van sportenvoorsophia.nl maak je een actiepagina aan waarmee je geld gaat ophalen voor het Sophia Kinderziekenhuis. Je registratie hier is dus geen inschrijving/startbewijs voor de DSW Bruggenloop Rotterdam.Mooie afsluiterDe DSW Bruggenloop Rotterdam is de sfeervolle afsluiter van de hardloopkalender. De stad is namelijk al helemaal klaar voor de feestdagen. Ook de lopers dragen hun steentje bij aan de sfeervolle verlichting. Alle lopers ontvangen een looplampje zodat ze veilig de route van 15 kilometer kunnen afleggen. De ketting van looplampjes zorgt voor een uniek effect op het parcours.Goede doelIedere editie steunt de DSW Bruggenloop een goed doel. Dit jaar is dat de Stichting Vrienden van het Sophia, de fondsenwervende organisatie voor het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. De deelnemers van de DSW Bruggenloop kunnen hieraan bijdragen doormiddel van een donatie tijdens de inschrijving en het opzetten van een actiepagina. Alle donaties worden ingezet voor onderzoek naar de beste zorg voor kinderen met een hartaandoening.De afdeling kindercardiologie is het kloppende hart van het Kinderthoraxcentrum in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Het Sophia kan alle beschikbare behandelingen voor hartaandoeningen uitvoeren, waaronder harttransplantaties bij kinderen. Onderzoek is nodig om elk kind met een aandoening van het hart de allerbeste behandeling te geven zodat ze zo gezond mogelijk kunnen opgroeien.Maak nu je actiepagina aan en zorg dat we samen zoveel mogelijk ophalen voor kinderen met een hartaandoening in het Sophia Kinderziekenhuis!
DSW Bruggenloop Rotterdam voor Sophia - 10 december 2023

Geniet mee met de aftermovie van Rennen voor Sophia

07-06-2023 | 11:49 De eerste editie van Rennen voor Sophia was een absoluut hoogtepunt. Met ruim 400 deelnemers, partners PAC Rotterdam, Mitchel Viljeer (Rotterdamse Glimlach) en Runnersworld Nederland én een tiental fantastische vrijwilligers werd een een prachtig bedrag bij elkaar gerend voor het Sophia Kinderziekenhuis. De teller is inmiddels opgelopen tot het waanzinnige bedrag van €59.303,-. Heel veel dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt!   Geniet je mee met de feestelijke beelden in de aftermovie?   Met dank aan Eyecatcher, de filmmakers voor de prachtige beelden!
Read more | View all