Over Stichting Vrienden van het Sophia


Samen sporten voor het Sophia!
Door middel van verschillende sportieve evenementen gedurende het hele jaar zetten wij ons met alle deelnemers, vrijwilligers, sponsors en partners in voor het Sophia Kinderziekenhuis.  We hopen dat ook dit jaar weer heel veel sporters, sportscholen en bedrijven zich opgeven om met elkaar te komen sporten. Sporten voor Sophia wordt georganiseerd door Stichting Vrienden van het Sophia.

Het Sophia Kinderziekenhuis
Het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam is het oudste en grootste kinderziekenhuis van Nederland. Een team van ruim 1600 gepassioneerde, betrokken en bevlogen medewerkers leveren dag en nacht topzorg aan kinderen en hun ouders. Doordat het Sophia alles in huis heeft – Kindergeneeskunde en Kinderchirurgie werken samen met Kinder- en Jeugdpsychiatrie/-psychologie is het mogelijk complete zorg te bieden aan zowel kinderen als hun ouders.

Stichting Vrienden van het Sophia
Kinderen horen niet ziek te zijn, maar helaas is de werkelijkheid anders. Daarom doet de Stichting Vrienden van het Sophia er alles aan om het verblijf van patiëntjes en hun gezin in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. Verder zet de Stichting zich in voor financiering van wetenschappelijk onderzoek, om oorzaken van ziekten te ontdekken en behandelmethoden te verbeteren.

De Stichting Vrienden van het Sophia bestaat uit een klein, hecht en integer team dat zich dagelijks bezighoudt met fondsenwerving, financieel beheer en de organisatie van activiteiten zoals Sporten voor Sophia, Sophietjes Verjaardag en de actie Lichtjes voor Sophia. Ook ondersteunt het team de initiatieven van particulieren en bedrijven die het Sophia Kinderziekenhuis een warm hart toedragen.

Jouw steun is onmisbaar
Je kunt de patiëntjes en het wetenschappelijk onderzoek steunen door een eenmalige gift te doen, of door vriend te worden van het Sophia. Wij garanderen jou dat je gift voor 100% wordt besteed aan projecten in het Sophia. De kosten voor de fondsenwerving worden betaald door het Sophia Kinderziekenhuis Fonds. Dankzij de vele gulle giften aan de Vrienden van het Sophia heeft het wetenschappelijk onderzoek extra impuls gekregen en konden heel veel wensen op het verlanglijstje van Sophietje in vervulling gaan. Samen kunnen we het verschil maken!

Ben je nieuwsgierig welke projecten nog op Sophietjes verlanglijst staan? Lees dan over de verschillende projecten op www.vriendensophia.nl