Jonge kinderen moeten kunnen spelen!!!!!

Dit is de actie van Lilian van Houten

( zondag 11 maart blok 3: 17.00-20.00 | Lid van team: ICK/ICN Sophia )

van totaal € 500 (421%)

Ik ben Lilian van Houten, ik heb een praktijk als pedicure en sport / en stoel masseur. Naast mijn werk en mijn gezin, hou ik mij graag bezig met de medemens. Ik ren voor KIKA, zet mij in voor de verwendagen van de Daniel den Hoed kliniek, verzin acties voor Stichting Ladder. Heel veel activiteiten in het teken van kinderen. Zij zijn jong en hebben nog een heel leven voor zich!!! Ze moeten kunnen spelen en zich kunnen ontwikkelen. 

In 2018 sporten wij voor:

Kinderen met darmfalen

Het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis zorgt voor kinderen met chronisch darmfalen. Bij deze kinderen is het niet mogelijk om voldoende voedingsstoffen en vocht op te nemen via het maagdarmstelsel. Hierdoor ontstaan klachten als diarree, buikpijn en spugen. Dit leidt tot een tekort aan verschillende voedingsstoffen en problemen met de groei. Daarom is het belangrijk om deze voedingsstoffen direct via het bloed toe te dienen via een infuus, Deze infuusvoeding heet Totale Parenterale Voeding (TPV) en bestaat uit de voedingsstoffen die het kind nodig heeft. Zo’n levenslang infuus heeft veel impact op het dagelijkse leven van kinderen. Ze kunnen niet lekker sporten en bewegen en nog belangrijker is dat het niet lukt om zelf te eten. Gezellig samen eten met andere kinderen tijdens de pauzes en feestjes is niet mogelijk.

Het opbouwen van voeding via de darm en het afbouwen van de TPV lukt bij het ene kind wel en bij het andere kind niet; het is tot nu toe een kwestie van proberen. Met alle gevolgen van dien. Het darmteam van het Sophia wil weten hoe dit zit. Door grondig onderzoek te doen naar kenmerken in het bloed, de urine en ontlasting die aangeven of de darmen de voeding aankunnen, en in welke doseringen. Daar sporten we voor! Zodat kinderen met chronisch darmfalen in de toekomst individueel behandeld kunnen worden. En dat deze kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen en een zo normaal mogelijk leven kunnen leiden. Dat gunnen we hen toch allemaal?

Dit is voor mij de 2e editie, vorig jaar had ik een top jaar en kwam boven de €2000 uit.

Yessss, door de verkoop van vogel voeder poppetjes de €2000 voorbij! 

Laatste ACTIE:  Vogel voeder poppetjes kopen voor €5 per stuk, HELP SOPHIA!!!!!! De vogels smullen!

Hartelijke  en sportieve groet,

Lilian

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.