Ik sport mee voor het Sophia Moeder en Kind Centrum

Marjolein Houkes

( zaterdag 19 september blok 2: 15.30-16.30 )

from € 100 (164%)
Closed

Febr-2013: Met 23 weken + 5 dagen, minder dan 1000 gram zwaar, wordt T. geboren, de dochter van een vriendin. Een héél klein teer meisje, de helft van een tweeling waarvan haar zusje helaas het levenslicht niet heeft mogen zien.

T. wordt met de uiterste zorg en liefde verzorgd in het Sophia kinderziekenhuis. Ze maken fotootjes van haar, er wordt een dagboekje bijgehouden en aanbevelingen:"Tijdens de verzorging vindt T. het fijn om je hand vast te houden. Zo kan zij zichzelf in balans brengen" En "T. vindt het fijn om op een nat gaasje te sabbelen", en ook "Na de verzorging is het fijn voor T. om nog even vastgehouden te worden, zodat ze ontspannen in slaap kan vallen".

Het 'wonderkindje' T. is inmiddels 7,5 jaar oud, een sprankelend meisje dat houdt van zingen en vooral van dansen. Als ik haar zie word ik vrolijk.

Ik gun het álle moeders en vaders die met stressvolle zwangerschappen en geboortes te maken krijgen dat zij dezelfde zorg en warmte en liefde ontvangen voor hun kindje(s), maar ook voor hen zelf. Daarom ga ik op 19 september een uurtje sporten voor Sophia.

 

In 2020 ondersteunt de Stichting Vrienden van het Sophia en met haar donateurs projecten in het Sophia Moeder en Kind Centrum. De beste start voor moeder en kind begint al bij de zwangerschapswens. Door voortschrijdende kennis en innovaties kunnen steeds meer aandoeningen tegenwoordig al vóór de geboorte vastgesteld en behandeld worden, met betere vooruitzichten op levenslange gezondheid.

Op de afdeling Neonatologie (de grootste van West-Europa) wordt gezorgd voor te vroeg geboren kinderen vanaf 24 weken zwangerschap. Maar ook voor kinderen die op tijd zijn geboren en intensieve zorg nodig hebben. Om kinderen de beste start en vooruitzichten te geven is alle steun hard nodig. Steun jij mijn actie met een donatie? Alvast bedankt!

Promote this page with a cool poster. You can determine the text yourself and then print the poster and put it up anywhere. Anyone can make a poster of this page, including friends, family, colleagues, people from your sports team or classmates. Put the poster up in a supermarket, behind the window at shops, at companies or at school. Putting up a poster is often no problem if you ask nicely and explain what it is for.