Zwiften om fit te worden

19 January 2019 17:35

 Waarom heb ik gekozen voor Zwift om fit te worden? Simpel, dan kan je altijd trainen en ben je niet afhankelijk van het weer. Stel het is glad en ik breek iets, dan moet ik Sporten voor Sophia misschien missen. Dus heb ik er voor gekozen dat risico weg te nemen door mijn fiets binnen te zetten.

 

Door Mat Hayman ken ik Zwift. Deze Australische profwielrenner viel in het voorjaar van 2016 en liep een blessure op. Maar hij wilde zo snel als mogelijk weer op de wielerfiets zitten. Daarop heeft hij zijn garage aangepast tot trainingsruimte. 

En ja ik moest eerst lachen toen ik deze foto zag. Van Zwift had ik nog niet gehoord en dacht bij mijzelf "wat is die nou weer allemaal aan het doen". Tot hij in Parijs - Roubaix ineens vooraan mee zat. Hoe verder de koers kwam hoe meer ik begon te snappen dat Zwift echt kan helpen om fitter te worden. Nadat Hayman won was duidelijk dat hij ondanks zijn arm enorm veel training gedaan heeft. 

Later zag ik nog de Zwift Docu die er over de crash, het herstel en Parijs - Roubaix gemaakt is. Vanaf dat moment wist ik, ik wil een smart trainer om tijdens de wintermaanden toch te kunnen fietsen.