Prestatietracker & Strava


 

Prestatietracker

Met de prestatietracker kun je als actiestarter sportieve prestaties toevoegen aan je actiepagina. De afgelegde afstand wordt opgeteld en getoond op de actiepagina. Je kunt ook een koppeling leggen met je Strava-account, waarna nieuwe prestaties automatisch toegevoegd worden aan je pagina! Op je pagina wordt bijgehouden hoeveel kilometer je hebt afgelegd en de totale afstand van alles acties wordt opgeteld en weergegeven op de homepage.

Werking prestatietracker

Je kunt prestaties toevoegen door in te loggen in je dashboard. Daar staat een tabje 'Prestaties' dat er zo uitziet:

Doel instellen

Net als bij het instellen van een streefbedrag kun je als actievoerder een doel instellen voor prestaties. In dit geval is dat een bepaald aantal kilometer. Je kunt op twee manieren prestaties toevoegen: Handmatig en automatisch via Strava.

Prestatie toevoegen (handmatig)

Het prestatie toevoegen scherm ziet er als volgt uit:

 

  • Als eerste kies je voor een Sport. Je kunt hier kiezen uit Hardlopen, Wandelen, Fietsen, Zwemmen, Schaatsen, Skeeleren of Anders (voor alle overige sporten)
  • Vervolgens geef je de prestatie een titel. Deze komt op je actiepagina bovenaan te staan
  • Daarna vul je de omschrijving in van de prestatie. Dit is optioneel, je kunt ook zonder deze in te vullen verder gaan.  Vul vervolgens de Datum en tijd in
  • Voeg je afgelegde afstand toe en klik op opslaan

Je ziet dat de actie is toegevoegd en dat het afgelegde aantal kilometers is bijgewerkt. Bij 'bron' staat een icoon dat aangeeft dat deze via het platform is toegevoegd.

 

Strava

Je kunt er ook voor kiezen om een koppeling te maken met Strava. Strava is een app die veel sporters gebruiken om hun prestaties mee te tracken. Om niet op twee plekken de sportieve prestaties te hoeven invoeren kun je gebruik maken van de koppeling met Strava.

Elke activiteit die daar wordt toegevoegd wordt vervolgens doorgestuurd naar de prestatiepagina van de deelnemer en onder de juiste sport weggeboekt.

Klik op "connect with Strava" en geef de app toestemming. Vervolgens komen nieuw toegevoegde activiteiten binnen Strava automatisch op de actiepagina (dit kan tot 10 minuten duren).