Gio's Goede Doelen Winkeltje voor kinderen met een zeldzame ziekte!

Richard Cruz

( Zaterdag 11 februari blok 1: 08.30-10.30 uur (2 uur) | Member of team: Gio's Goede Doelen Winkeltje )

from €90 (100%)
Still to go

Als geen ander weet Gio wat ziek zijn is. Wat ziekenhuisbezoeken zijn, wat onderzoeken zijn, wat behandelingen ondergaan betekent...Als patient van het Emma Kinderziekenhuis (Amsterdam UMC) kon hij bijna 4 jaar geleden eindelijk immunoglobuline therapie inzetten om zijn immuunsysteem te helpen voldoende afweerstoffen aan te maken.
Met geweldig resultaat!! Gio functioneert, op zijn behandelingen, als een 'gewone' jongen van 12, gaat naar school, sport, chillt met zijn vrienden en zet zich in voor goede doelen!! Vooral voor bedreigde dieren, maar hij heeft zich ook ingezet voor RTL Project Glimlach voor de Kinderziekenhuizen van Oranje.

Omdat het zo goed gaat met Gio kan en wil Gio zich inzetten voor kinderen die ook zo graag gewoon kind zouden willen en moeten zijn...

Met ons team steunen wij het Centrum voor Zeldzame Aandoeningen in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis.

Maar liefst 1 miljoen Nederlanders krijgt in hun leven te kampen met een zeldzame ziekte. Zo’n 80% daarvan betreft kinderen. Er zijn meer dan 7000 zeldzame ziekten in kaart gebracht, waarvan de meeste erfelijk of aangeboren zijn. Veel van deze aandoeningen zijn bij artsen onbekend. Mede daardoor is een vroege herkenning lastig wat vaak leidt tot een late diagnose. Daarnaast is er voor veel van deze ziekten nog geen behandeling beschikbaar die leidt tot genezing. Daar moeten we iets aan doen en daarom sporten wij mee tijdens Fietsen voor Sophia 2023!

Steun jij onze actie met een donatie? Alvast bedankt!

Raised €250

Raised €500

Raised €1.000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more