Rennen voor Sophia - Hemelvaartsdag 9 mei

Target reached
from €55,000 (125%)
Closed

Op donderdagochtend 9 mei - Hemelvaartsdag - organiseren wij in samenwerking met atletiekvereniging PAC Rotterdam en hoofdsponsor Runnersworld de tweede editie van; Rennen voor Sophia. Hét hardloopevenement waar jij je kan inzetten voor het Sophia Kinderziekenhuis en geschikt voor alle leeftijden. 

Er zijn verschillende afstanden: de Kinderkilometer, de 3, 5 en 10 km. Doe jij ook mee? Schrijf je nu in!
  • De Kinderkilometer: start 10:00 uur
  • De Familieloop 3 kilometer (adviesleeftijd vanaf 10 jaar): start 10:15 uur
  • De 5 Kilometer (adviesleeftijd vanaf 14 jaar): start 11:00 uur
  • De 10 Kilometer (adviesleeftijd vanaf 14 jaar): start 11:00 uur

Start en finish is op het terrein van PAC Atletiek, naast de Kralingse plas: Langepad 16, 3062 CJ Rotterdam

Rennen voor onderzoek naar plotse hartstilstand bij kinderen

Plotse hartstilstand is de oorzaak van 10% van de overlijdens op kinderleeftijd in Nederland. En zelfs als de kinderen de reanimatie overleven, houden ze er vaak blijvende schade aan over, die hun toekomst beperkt. De oorzaak van plotse hartstilstand is vaak een levensbedreigende hartritmestoornis. Als het risico op levensbedreigende hartritmestoornissen eerder wordt herkend, kunnen deze kinderen sneller behandeld worden. Dat kan plotse hartdood voorkomen.

Maar hoe herkennen we een risico op levensbedreigende hartritmestoornissen? En hoe behandelen we deze hartritmestoornissen om de plotse hartstilstand te voorkomen? Deze vragen proberen we met onderzoek te beantwoorden. Voor onderzoek is veel geld nodig. Daarom rennen wij op 9 mei voor deze groep kinderen. Doe jij mee?

Janneke Kammeraad, kindercardioloog in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis en hoofdonderzoeker, vertelt:

"Plotse hartstilstand komt niet alleen bij volwassenen voor, maar ook bij ogenschijnlijk gezonde kinderen. Een dramatische gebeurtenis, die met behandeling vaak voorkomen kan worden." 

Inschrijfgeld & donaties

De Kinderkilometer: € 5,-
De Familieloop: € 7,50
De 5 en 10 km: € 12,50

Naast het inschrijfgeld vragen we per deelnemer een minimum van € 10,- aan opgehaalde donaties. Je krijgt een eigen actiepagina na het inschrijven zodat je op een gemakkelijke manier donaties kunt verzamelen. Voldoe je aan de minimale €10,- aan donaties, dan krijg je een mooie herinnering na het rennen.
Haal je meer dan € 50,- op dan ontvang je een paar exclusieve Hartveters (t.w.v. 6,95) van ons.

Schrijf je nu in!