Jouw steun draagt bij aan levensreddend hartonderzoek

16 April 2024 11:25

Op Hemelvaartsdag, 9 mei, rennen we samen voor één belangrijk doel: levensreddend onderzoek naar kinderen met een plotselinge hartstilstand.

"Niet alleen volwassenen, maar ook kinderen lopen een groot risico om levensbedreigende hartritmestoornissen te ontwikkelen. Een diagnose die ze voor de rest van hun leven met zich meedragen," aldus Janneke Kammerraad, kindercardioloog in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis.

Voor kinderen zoals Bart vormt een hartafwijking niet alleen een fysieke uitdaging, maar ook een mentale strijd. Zo was de angst om zijn grootste passie, voetballen, weer op te pakken voor hem erg groot.

Met jouw steun kunnen artsen in het Sophia Kinderziekenhuis onderzoeken hoe ze levensbedreigende hartritmestoornissen vroegtijdig kunnen herkennen en behandelen, om zo plotselinge hartstilstanden te voorkomen.

Alleen samen kunnen we echt een verschil maken, en daar is dringend geld voor nodig. Ren mee op 9 mei en steun dit levensreddende onderzoek voor het Sophia Kinderziekenhuis.