Rennen voor Sophia - Hemelvaartsdag 18 mei

van totaal € 25.000 (8%)
Nog te gaan

Op donderdagochtend 18 mei - Hemelvaartsdag - organiseren wij in samenwerking met atletiekvereniging PAC Rotterdam een nieuw evenement; Rennen voor Sophia. Hét hardloopevenement waar jij je kan inzetten voor het Sophia Kinderziekenhuis en geschikt voor alle leeftijden. 

Er zijn verschillende afstanden: de Kinderkilometer, de 3, 5 en 10 km. Doe jij ook mee? Schrijf je nu in!
  • De Kinderkilometer: start 10:00 uur
  • De Familieloop 3 kilometer (vanaf 10 jaar): start 10:15 uur
  • De 5 Kilometer (vanaf 14 jaar): start 11:15 uur
  • De 10 Kilometer (vanaf 14 jaar): start 11:00 uur

Het goede doel: een Kindvriendelijke Spoedeisende Hulp (SEH)
Een bezoek aan de Spoedeisende Hulp is voor kinderen - zo'n 8000 per jaar - vaak het eerste contact met het ziekenhuis. Het moment is meestal onverwachts en uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de kinderen hierdoor stress ervaart. Daarom hebben we de wens om de behandelkamers op de Spoedeisende hulp van het Sophia Kinderziekenhuis kindvriendelijker te maken.

In de huidige situatie hebben de behandelkamers een steriele en standaard inrichting waarbij apparatuur, infuusmaterialen en prik-karren bij binnenkomst direct zichtbaar zijn. Hierdoor raken kinderen gespannen en verwachten een ingreep.


De wens is om de kamers zo in te richten dat zij zorgen voor ontspanning en afleiding. Met technische snufjes, warme kleuren en verlichting die kan worden aangepast en rust uitstraalt. Kinderen kunnen een eigen muurprojectie kiezen en kasten met materialen en apparatuur vallen weg in de muur en zijn daardoor niet zichtbaar. De behandelkamers op de Spoedeisende Hulp moeten een plek worden waar kinderen met zo min mogelijk stress, angst en pijn onderzocht en behandeld kunnen worden.

Inschrijfgeld & donaties
De Kinderkilometer: € 5,-
De Familieloop: € 7,50
De 5 en 10 km: € 12,50

Naast het inschrijfgeld vragen we per deelnemer een minimum van € 10,- aan opgehaalde donaties. Je krijgt een eigen actiepagina na het inschrijven zodat je op een gemakkelijke manier donaties kunt verzamelen. Voldoe je aan de minimale €10,- aan donaties, dan krijg je een mooie herinnering na het rennen.
Haal je meer dan € 50,- op dan ontvang je een paar exclusieve Hartveters (t.w.v. 6,95) van ons.

De kindvriendelijke behandelkamers op de Spoedeisende Hulp willen wij graag zo snel mogelijk realiseren. Jouw deelname aan Rennen voor Sophia draagt hieraan bij. Schrijf je nu in!