Banenzwemmen voor Sophia 2021

from €17.500 (96%)
Start fundraising
Still to go

In samenspraak met het Zwemcentrum Rotterdam hebben we besloten dat zaterdag 2 oktober nog net te vroeg is voor het faciliteren van een zwemevenement. De Overheid heeft aangegeven dat naar alle waarschijnlijkheid vanaf 1 november het merendeel van de maatregelen komen te vervallen. Gezien het organisatorisch dan overzichtelijker wordt om een zwemevenement goed neer te zetten, is besloten om Zwemmen voor Sophia (gepland op zaterdag 2 oktober) te verplaatsen naar zaterdag 13 november 2021.

Banenzwemmen voor Sophia (18.00 – 23.00 uur)

Banenzwemmen houdt in dat je in teamverband 5 uur lang van 18.00 – 23.00 uur banen gaat zwemmen. Een team bestaat maximaal uit 10 deelnemers die elkaar afwisselen in estafette vorm.

Dit onderdeel vindt plaats in het wedstrijdbad van Zwemcentrum Rotterdam. Helaas is het onderdeel Banen voor Sophia vol en kunnen er geen nieuwe aanmeldingen meer plaatsvinden. 

Deze activiteit is in principe voor teams. Inschrijfgeld bedraagt €10 per individuele deelnemer en we vragen om minimaal €40 euro sponsorgeld op te halen per individuele deelnemer (uitgaande van 10 deelnemers per team). Een "teamcaptain" is verantwoordenlijk voor het aanmelden van het team op de website, waarna vervolgens de individuele deelnemers zich kunnen aansluiten bij dit team door zich in te schrijven.

Een duik voor het Sophia Moeder en Kind Centrum
Gemiddeld 1 op de 20 kinderen komt met een ziekte of afwijking ter wereld. En ongeveer 1.400 kinderen per jaar overlijden in de periode rondom de geboorte. Een dramatische gebeurtenis voor de ouders en de omgeving. In het Sophia Moeder en Kind Centrum van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis zijn alle disciplines aanwezig om complexe zorg aan zowel moeder als kind te leveren.

Hoogleraar Verloskunde Arie Franx, werkzaam in het Sophia Kinderziekenhuis en karttrekker van het Sophia Moeder en Kind Centrum, vertelt: ‘’Zorg wordt vergoed, maar onderzoek en innovatie is voor een groot deel afhankelijk van donaties. Door technische innovaties kan het team van het Moeder en Kind Centrum nu een grensverleggende stap zetten en behandelen en opereren vóór de geboorte. Zo krijgen baby’s een kansrijkere start en betere kwaliteit van leven. Voor die innovatie springen alle zwemmers in het zwembad op 13 november. Zij en alle donateurs maken deze ontwikkeling mede mogelijk en dat is fantastisch!’’

Neem een duik in het diepe en doe mee!