Sporty girls

Wij fietsen voor het Sophia Kinderthoraxcentrum

( Chosen by team captain: Zondag 19 juni 2022 blok 2 12.00 - 14.00 uur )

from €2.500 (95%)

Als team gaan wij ons inzetten voor realisatie van het ‘So Fit & Fun Centrum’ van het Kinderthoraxcentrum in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam.

Het lieve dochtertje van vriendin Stephanie, Ziva, is hier geboren, meerdere malen geopereerd en blijvend onder behandeling. Speciaal voor Ziva en alle andere kinderen die hier mee te maken hebben, fietsen wij op 19 juni voor realisatie van dit prachtige initiatief!

Het Kinderthoraxcentrum in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis is er voor kinderen met problemen aan het hart, de longen en de luchtwegen. Voor kinderen met een chronische ziekte aan het hart, of de longen is sporten minder vanzelfsprekend, maar juist extra belangrijk. Om hen met een gerust hart te laten bewegen willen de specialisten van het Kinderthoraxcentrum het ‘So Fit & Fun Centrum’ realiseren om te kijken wat er buiten de beperkingen van deze kinderen wél mogelijk is. De kinderen zullen spelenderwijs getest worden in een leuke activerende ruimte waar broertjes en zusjes ook welkom zijn. Naast fietsen en loopbanden is er onder meer een springkussen te vinden en zorgen virtual reality en games voor een leuke ervaring. Voor ieder kind wordt een op maat beweeg- en leefstijl programma gemaakt. Zo wil men de inspanningscapaciteit van deze kinderen verbeteren en hen vertrouwen en vooral plezier in spelen en sporten geven.

 

Steun jij onze actie met een donatie? Alvast bedankt,