LopikFit

Wij fietsen mee voor kinderen met auto-immuunziekte

( Chosen by team captain: Zondag 3 maart blok 2: 13.30-16.30 uur (3 uur) )

from €500 (523%)
Still to go

Je zult maar kind zijn en een auto-immuunziekte hebben. Dan kun je dus niet, zoals wij, vol op de pedalen staan. Deze ziekte beperkt kinderen namelijk elke dag bij het sporten, op school en bij nog veel meer activiteiten. Omdat er veel verschillende auto-immuunziekten bestaan, duurt het vaak lang voor artsen erachter zijn om welke ziekte het gaat en wat dan de beste behandeling is. Voor kinderen en hun ouders is dat lange wachten heel frustrerend.
Prachtig hulpmiddel
Gelukkig bestaat er sinds kort een innovatief eiwit-analyseapparaat waarmee artsen er via één druppel bloed achterkomen om welke auto-immuunziekte het gaat. Het Sophia Kinderziekenhuis heeft de wens om dit prachtige hulpmiddel als eerste kinderziekenhuis in Nederland aan te schaffen. Maar daar hangt wel een prijskaartje aan.
Drie uur trappen
Wij gaan ons tijdens Fietsen voor Sophia 2024 (zondag 3 maart) als team drie uur uit de naad fietsen om deze wens in vervulling te laten gaan. En jij kunt ons daarbij helpen! Niet door je in het zweet te trappen, maar door op de knop ‘doneer nu’ te drukken. Laten we er samen voor zorgen dat Sophia’s wens – en die van alle kinderen met een auto-immuunziekte – in vervulling kan gaan. Alvast bedankt!