Ruim half miljoen euro voor chronisch zieke kinderen

17 February 2019 20:51

Sporten voor Sophia. De jaarlijkse traditie om, inmiddels voor de 28e keer, op een sportieve manier zoveel mogelijk donaties te verzamelen voor het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis. Het doel voor 2019: op maat gemaakte sportprogramma’s voor chronisch zieke kinderen. De opbrengt was dit jaar opnieuw hoger dan het jaar hiervoor: € 533.512,-. Een nieuw record!

Ruim 1.900 sporters en 70 enthousiaste vrijwilligers werkten zich letterlijk in het zweet. Op 15, 16 en 17 februari 2019 vond de drukst bezette spinning-marathon in het Topsportcentrum Rotterdam ooit plaats. De deelnemers stapten 3 uur op de spinningfiets voor kinderen met een chronische ziekte. Deze kinderen sporten en bewegen minder omdat ze zich fysiek beperkt voelen en angstig zijn. Toch is sporten juist ook voor deze kinderen erg belangrijk, voor hun ziekte maar ook voor hun sociale ontwikkeling.

De eindstand is nog niet definitief, achteraf komt er altijd nog extra geld binnen en in maart wordt er nog Aquasporten voor Sophia georganiseerd in het Zwemcentrum Rotterdam.

Sportarts Linda van der Berg was zichtbaar geroerd toen het ingezamelde bedrag bekend gemaakt werd. Zij kan, samen met haar team vanuit het Erasmus MC- Sophia Kinderziekenhuis, op maat gemaakte sportprogramma’s gaan ontwikkelen voor deze kinderen. Zodat zij in de toekomst ook mee kunnen sporten met hun leeftijdsgenootjes.

Met dit opgehaalde bedrag kunnen we tevens sparen voor de verbouwing van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis, die in 2021 zal starten, waardoor we de patiënten beter kunnen huisvesten en de zorg nog verder kunnen verbeteren.

Ook volgend jaar, op 14, 15 en 16 februari 2020, zal er weer gesport worden voor een nieuw wetenschappelijk onderzoek voor het Sophia Kinderziekenhuis. Meer informatie hierover is te vinden via. www.sportenvoorsophia.nl