Sporten voor kinderen met darmfalen, 1 jaar later

11 March 2019 20:00

Sporten voor Sophia 2019 is net achter de rug en het was weer een groot succes! Inmiddels is het precies een jaar geleden dat een prachtig bedrag voor het darmfalen project van Sporten voor Sophia 2018 is opgehaald en dus hoogste tijd voor een update.

Vanaf dag 1 na het evenement is arts-onderzoeker Lotte Vlug het laboratorium ingedoken. Hier is zij bezig met het verwerken van bloed, plas en poep en zijn de eerste bepalingen hiervan inmiddels gedaan. Deze bepalingen zullen ons in de loop van dit onderzoek meer gaan vertellen over hoe het op dat moment met de darmen van de kinderen met darmfalen gaat en wat dit betekent voor de behandeling.

Omdat we vaker problemen zien bij bijvoorbeeld ouder-kind hechting en (psychosociale) ontwikkeling is er tevens een groep psychologen aan de slag gegaan met psychologische onderzoeken om zo de begeleiding voor (ouders van) kinderen met darmfalen te verbeteren.

Graag nemen we jullie de komende periode verder mee in de ontwikkelingen binnen ons project maar voor nu nogmaals heel erg bedankt voor jullie inzet voor Sporten voor Sophia 2018 en het darmfalen project!

Sportieve groet namens het Darmfalen team,

Barbara de Koning, kinder-maag-darm-lever-arts en Lotte Vlug, arts-onderzoeker

Wil je nogmaals terugzien wat het darmfalen team precies wil mogelijk maken voor de kinderen met darmfalen? Bekijk dan hier het filmpje.