Opbrengst eerste editie Hoelahoepen voor Sophia: €38.400,-

21 September 2020 11:14

Op een unieke locatie, aan de voet van de Erasmusbrug in Rotterdam, vond vandaag het allereerste Hoelahoep-event van Nederland plaats: Hoelahoepen voor Sophia. Het volledig ‘coronaproof’ event bleek een groot succes. De bijna 170 deelnemers hoepelden samen ruim €38.400,- bij elkaar voor het Sophia Moeder en Kind CentrumIn dit specialistische centrum in het Erasmus MC-Sophia hebben ze de expertise om vroeggeboorte uit te stellen. Wordt gezorgd voor kinderen die desondanks toch te vroeg geboren worden, vanaf 24 weken zwangerschap. Maar ook voor moeders en voor kinderen die op tijd zijn geboren en intensieve zorg nodig hebben. 

Na een periode van alleen online events en meetings was er grote behoefte aan een positief en sportief evenement voor het goede doel. Het idee voor een hoelahoepevenement voor het Erasmus MC-Sophia was geboren. Hoelahoepen voor Sophia werd hiermee een van de eerste Rotterdamse evenementen dat plaats kon vinden na het uitbreken van het coronavirus. De hoepel zorgde automatisch voor voldoende afstand, waardoor de anderhalve meter gewaarborgd bleef. Man, vrouw, jong, oud, fit of niet fit. Hoelahoepen bracht iedereen in no-time in beweging. De sportieve uitdaging werd verzorgd door niemand minder dan Robin Hoop.

Het Sophia Moeder en Kind Centrum
Per jaar overlijden 1400 kinderen rondom de geboorte. Een enorm traumatische gebeurtenis voor ouders en naasten. In het Sophia Moeder en Kind Centrum wordt alles gedaan om de overlevingskansen van deze allerkleinsten te vergroten. Tot voor kort was het pas ná de geboorte mogelijk om kinderen met ernstige aandoeningen te behandelen.

De beste zorg voor kinderen al vóór de geboorte
Het Sophia Moeder en Kind Centrum gaat zich vanaf dit jaar richten op de vroege behandeling van kinderen ín de baarmoeder. En zet daarvoor een programma voor foetale therapie op. Een stap waarbij het moment van diagnose en behandeling van het zieke of bedreigde kind wordt verschoven van ná naar vóór de geboorte. Om zo hun overlevingskansen te vergroten en kwaliteit van leven te verbeteren. De deelnemers en donateurs van Hoelahoepen voor Sophia maken deze stap mede mogelijk en dragen zo bij aan de beste zorg voor de allerkleinsten.

Wil je meer lezen over het Moeder en Kind Centrum of een donatie doen? Ga dan naar www.sophiamoederenkindcentrum.nl