Fietsen voor kinderen zoals Gijs

13 September 2021 10:45

Aankomend weekend is het zover. Na twee keer verzetten gaat het dan echt gebeuren; Fietsen voor Sophia! Wij hebben er enorm veel zin in en we hopen jij ook! 

We doen dit niet zomaar, maar voor een heel belangrijk doel, namelijk voor de allerkleinsten in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis.
 
Hier heb je er zo een; Gijs!
Deze kleine strijder is geboren met 28 weken en woog 620 gram. Zes dagen na zijn geboorte moest hij al geopereerd worden. Een hele spannende tijd in het Sophia volgde. Gijs kreeg meerdere infecties, veel ups maar nog meer downs. Een tweede operatie volgde. Gelukkig verschenen daarna de lichtpuntjes. Beetje bij beetje werd Gijs groter en sterker. Een kleine vechter! Uiteindelijk mocht hij, na bijna 22 weken naar huis. Met een gewicht van 2265 gram én net voor de lockdown op een zonnige zaterdag 7 maart 2020.
 
Inmiddels weegt Gijs nu al meer dan 9 kg, kroelt iedere ochtend bij zijn papa en mama in bed en zingt mee met de liedjes van Juf Roos. Zijn ouders zijn iedere dag ontzettend blij met de voortuitgang die zij zien.