Opbrengst Sporten voor Sophia € 223.801-

20 September 2021 14:40

Ruim 800 deelnemers op de fiets voor het Sophia Moeder en Kind Centrum

ROTTERDAM, 19 september 2021 – De jaarlijkse indoorfietsmarathon Sporten voor Sophia heeft dit weekend ruim € 223.801,- opgeleverd voor het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Tijdens deze 30ste en tevens jubileum editie van Sporten voor Sophia sprongen ruim 800 deelnemers op de fiets om geld in te zamelen voor onderzoek en innovatie binnen het Sophia Moeder en Kind Centrum. Organisator Stichting Vrienden van het Sophia kijkt terug op een succesvol en feestelijk ‘coronaproof’ evenement. 

Sophia Moeder en Kind Centrum
Gemiddeld 1 op de 20 kinderen komt met een ziekte of afwijking ter wereld. En ongeveer 1.400 kinderen per jaar overlijden in de periode rondom de geboorte. Een dramatische gebeurtenis voor de ouders en de omgeving. In het Sophia Moeder en Kind Centrum van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis zijn alle disciplines aanwezig om complexe zorg aan zowel moeder als kind te leveren.

Hoogleraar Verloskunde Arie Franx, werkzaam in het Sophia Kinderziekenhuis en karttrekker van het Sophia Moeder en Kind Centrum, vertelt: ‘’Zorg wordt vergoed, maar onderzoek en innovatie is voor een groot deel afhankelijk van donaties. Door technische innovaties kan het team van het Moeder en Kind Centrum nu een grensverleggende stap zetten en behandelen en opereren vóór de geboorte. Zo krijgen baby's een kansrijkere start en betere kwaliteit van leven. Voor die innovatie sprongen de deelnemers dit weekend op de fiets. Zij en alle donateurs maken deze ontwikkeling mede mogelijk en dat is fantastisch!’’ 

Eerste grootschalige sportevenement na corona
Naast het feestelijke tintje van de jubileumeditie, was het dit jaar extra bijzonder omdat Sporten voor Sophia het eerste grootschalige sportevenement was dat plaatsvond in het Topsportcentrum Rotterdam ná de coronacrisis. Om de veiligheid van alle deelnemers en vrijwilligers te waarborgen werd onder meer gewerkt met Testen voor Toegang en werd er 1,5 meter afstand gehouden tussen alle spinningfietsen. Sporten voor Sophia 2021 was daarmee geheel coronaproof. De organisatie zette alles op alles om het evenement succesvol, feestelijk, maar bovenal veilig te laten verlopen. En dat is gelukt!

Ook volgend jaar, op 19 en 20 maart 2022, zal er weer gesport worden voor een nieuw project in het Sophia Kinderziekenhuis, namelijk het Kinderthoraxcentrum. Meer informatie hierover is binnenkort te vinden via: www.sportenvoorsophia.nl