Inschrijving open: Rennen voor Sophia!

09 February 2024 11:15

 

Hardloop liefhebbers opgelet! 

De tweede editie van Rennen voor Sophia op donderdag 9 mei staat voor de deur! Na een geslaagde eerste editie van vorig jaar, rennen wij ook dit jaar voor het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis.

Op donderdagochtend 9 mei - Hemelvaartsdag - organiseren wij in samenwerking met atletiekvereniging PAC Rotterdam en hoofdsponsor Runnersworld: Rennen voor Sophia. Hét hardloopevenement door het prachtige Kralingse bos waar jij je met je hele gezin kan inzetten voor het Sophia. Iedereen kan meedoen! Er zijn verschillende afstanden: de Kinderkilometer, de 3 km familieloop en de 5 & 10 km.

Inschrijven is vanaf nu mogelijk! Doe jij ook mee?

"Sport verbindt en verbroedert!" - Mitchel Viljeer (Rotterdamse Glimlach), Rennen voor Sophia 2023

Rennen voor onderzoek naar plotse hartstilstand bij kinderen

Dit jaar rennen we voor kinderen met een plotse hartsilstand. Plotse hartstilstand is de oorzaak van 10% van de overlijdens op kinderleeftijd in Nederland. En zelfs als de kinderen de reanimatie overleven, houden ze er vaak blijvende schade aan over, die hun toekomst beperkt. De oorzaak van plotse hartstilstand is vaak een levensbedreigende hartritmestoornis. Als het risico op levensbedreigende hartritmestoornissen eerder wordt herkend, kunnen deze kinderen sneller behandeld worden. Dat kan plotse hartdood voorkomen.

Maar hoe herkennen we een risico op levensbedreigende hartritmestoornissen? En hoe behandelen we deze hartritmestoornissen om de plotse hartstilstand te voorkomen? Deze vragen proberen we met onderzoek te beantwoorden. Voor onderzoek is veel geld nodig. Daarom rennen wij op 9 mei voor deze groep kinderen.

Inschrijven via de website

Inschrijven voor Rennen voor Sophia kan vanaf nu via de website. Schrijf je individueel of samen met het gezin, vrienden of collega's in en start Hemelvaartsdag op een sportieve wijze met jouw deelname aan Rennen voor Sophia. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via sporten@vriendensophia.nl. We helpen je graag!

Starttijden

  • De Kinderkilometer: 10:00 uur
  • De Familieloop 3 kilometer: 10:15 uur
  • De 5 Kilometer: 11:15 uur
  • De 10 Kilometer: 11:00 uur

Locatie

Langepad 16, 3062 CJ Rotterdam (bij de ingang van het Kralingse Bos).

We hopen je te ontmoeten op donderdagochtend 9 mei bij atletiekvereniging PAC! Graag tot dan!