Fietsen voor Sophia


In 2021 staat de 30ste editie van Sporten voor Sophia op de planning! Als organisatie gaan wij er voor om dit op een aangepaste manier te laten doorgaan op 18 en 19 september in Topsportcentrum Rotterdam. Er wordt gefietst in blokken van 2 en 2,5 uur. 

Corona ontwikkelingen
Op dit moment kunnen we helaas niet voorzien hoe de ontwikkelingen rondom het coronavirus gaan verlopen. Maar dat we gaan fietsen is sowieso een feit! Mocht in de zomer blijken dat het evenement onverhoopt alsnog in september niet door kan gaan, dan zullen we op dat moment bekijken of er op een latere data gesport kan worden.

In verband met de maatregelen rondom het Coronavirus zijn er op dit moment maximaal 130 fietsen per blok beschikbaar, zodat de fietsen elk op 1,5 meter afstand van elkaar staan. Om het evenement soepel te laten verlopen en het risico op de verspreiding van het coronavirus te minimaliseren, worden er ook ter plekke tijdens het evenement extra maatregelen getroffen. Deze zijn in te zien via de FAQ pagina op onze website. 

Wat krijg ik als deelnemer?

  • Deelname aan de 30ste editie van een geweldig sportevenement voor een mooi goed doel
  • Een schoongemaakte (spinning) fiets tot je beschikking 
  • Faciliteiten in het Topsportcentrum Rotterdam
  • Een tof Sophia speldje ter herinnering
  • Heel veel plezier en gezelligheid!

 Inschrijfgeld, donaties en startbewijs

Elke deelnemer betaalt het inschrijfgeld van 20 euro direct bij inschrijving op deze website. Naast het inschrijfgeld vragen we je om minimaal 50 euro aan donatiegeld bij elkaar te brengen. Voldoe je voorafgaand aan het evenement aan minimaal 70 euro op jouw individuele actiepagina, dan ontvang je het startbewijs. Dit startbewijs wordt 1 week vóór aanvang van het evenement via de email verzonden.

Uiteraard kun je als deelnemer zoveel donaties ophalen als mogelijk is. Alle donaties zijn zeer welkom! Bij een bedrag  van €1.500,- of meer op jouw eigen individuele actiepagina ontvang je van ons een mooi Sophia aandenken.

Let op; elke deelnemer dient zelf minimaal 70 euro op zijn of haar teller te hebben staan ongeacht of je bij een team bent aangesloten waar eventueel al meer aan donaties zijn binnen gehaald. 

De hoogte van het inschrijfgeld is zowel voor een individiuele deelnemer als deelnemer in een team gelijk aan elkaar.

Iedereen kan een team beginnen zowel families, vrienden als collega's. Je hoeft geen bedrijf of organisatie te zijn om een team te kunnen starten. Als team inschrijving is er geen minimum of maximum aantal deelnemers wat is toegestaan in een team. De teamcaptain maakt het team aan en desbetreffende deelnemers sluiten hier bij aan.

Wil je meer informatie of hulp bij je inschrijving? Lees dan ons stappenplan door.

Sophia Moeder en Kind Centrum

Tijdens deze jubileumeditie zetten we ons in voor het Sophia Moeder en Kind Centrum. Gezond geboren worden is immers niet vanzelfsprekend. Jaarlijks sterven er rond de geboorte zo'n 1.400 kinderen. Het Sophia Kinderziekenhuis zet een baanbrekende stap door kinderen voor de geboorte te behandelen, om zo hun kansen te vergroten. Steun jij de kleintjes?