Fietsen voor Sophia


In 2023 staat op 11 en 12 februari de 32ste editie van Sporten voor Sophia op de planning! 

 

Wat krijg ik als deelnemer?

  • Deelname aan de 32ste editie van een geweldig sportevenement voor een mooi goed doel
  • Een schoongemaakte (spinning) fiets tot je beschikking 
  • Faciliteiten in het Topsportcentrum Rotterdam
  • Een tof Sophia speldje ter herinnering
  • Heel veel plezier en gezelligheid!

Inschrijfgeld, donaties en startbewijs
Elke deelnemer betaalt het inschrijfgeld van 20 euro direct bij inschrijving op deze website. Naast het inschrijfgeld vragen we je om minimaal 50 euro aan donatiegeld bij elkaar te brengen. Voldoe je voorafgaand aan het evenement aan minimaal 70 euro op jouw individuele actiepagina, dan ontvang je het startbewijs. Dit startbewijs wordt 1 week vóór aanvang van het evenement via de email verzonden.

Uiteraard kun je als deelnemer zoveel donaties ophalen als mogelijk is. Alle donaties zijn zeer welkom! Bij een bedrag  van €1.500,- of meer op jouw eigen individuele actiepagina ontvang je van ons een mooi Sophia aandenken.

Let op; elke deelnemer dient zelf minimaal 70 euro op zijn of haar teller te hebben staan ongeacht of je bij een team bent aangesloten waar eventueel al meer aan donaties zijn binnen gehaald. 

De hoogte van het inschrijfgeld is zowel voor een individiuele deelnemer als deelnemer in een team gelijk aan elkaar.

Iedereen kan een team beginnen zowel families, vrienden als collega's. Je hoeft geen bedrijf of organisatie te zijn om een team te kunnen starten. Als team inschrijving is er geen minimum of maximum aantal deelnemers wat is toegestaan in een team. De teamcaptain maakt het team aan en desbetreffende deelnemers sluiten hier bij aan.

Wil je meer informatie of hulp bij je inschrijving? Lees dan ons stappenplan door.

Aandacht voor zeldzame aandoeningen
Zo’n 1 miljoen Nederlanders krijgt in hun leven te kampen met een zeldzame aandoening. Een groot deel daarvan betreft kinderen. Er zijn meer dan 7000 zeldzame ziekten bekend, waarvan de meeste aandoeningen erfelijk of aangeboren. Veel van deze aandoeningen zijn bij artsen onbekend.

Mede daarvoor is een vroege herkenning heel moeilijk, wat vaak leidt tot een te late diagnose. De aandoening kan intussen verergerd zijn, of zelfs verkeerd behandeld. Ook is er vaak weinig bekend over het verloop van de zeldzame ziekte, omdat er weinig gegevens worden bijgehouden van opgroeiende kinderen.

Hierdoor verkeren veel ouders in onzekerheid over de toekomst. Deze kinderen en hun ouders zijn vaak zoekende naar antwoorden en voelen zich er alleen voor staan, omdat er voor ‘bekende’ ziektes veel meer aandacht en zorg bestaat.

In 2023 fietsen wij daarom voor het Centrum voor Zeldzame Aandoeningen.