Sporten voor het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis

Sportief inzetten voor het Sophia Kinderziekenhuis!
Wil jij je op een sportieve manier inzetten voor het Sophia Kinderziekenhuis, dan kan dit op verschillende momenten en met diverse sporten.

Op dit moment hebben we de eigen evenementen:
- Rennen voor Sophia - donderdag 9 mei 2024 (Hemelvaartsdag)
- Fietsen voor Sophia (indoor spinning marathon, volgende editie 8 en 9 maart 2025) 

Kies de sport die bij jou past! We zijn enorm blij met alle sportieve, enthousiaste acties en deelnames en zijn trots om alle deelnemers te zien die zich in het zweet werken voor de patiënten in het Sophia Kinderziekenhuis.

Sport jij mee? Schrijf je nu in voor een evenement of doneer aan een actie!

Lees meer Lees minder
Bekijk alle
Op donderdagochtend 9 mei - Hemelvaartsdag - organiseren wij in samenwerking met atletiekvereniging PAC Rotterdam en hoofdsponsor Runnersworld de tweede editie van; Rennen voor Sophia. Hét hardloopevenement waar jij je kan inzetten voor het Sophia Kinderziekenhuis en geschikt voor alle leeftijden.  Er zijn verschillende afstanden: de Kinderkilometer, de 3, 5 en 10 km. Doe jij ook mee? Schrijf je nu in! De Kinderkilometer: start 10:00 uur De Familieloop 3 kilometer (adviesleeftijd vanaf 10 jaar): start 10:15 uur De 5 Kilometer (adviesleeftijd vanaf 14 jaar): start 11:00 uur De 10 Kilometer (adviesleeftijd vanaf 14 jaar): start 11:00 uur Start en finish is op het terrein van PAC Atletiek, naast de Kralingse plas: Langepad 16, 3062 CJ RotterdamRennen voor onderzoek naar plotse hartstilstand bij kinderen Plotse hartstilstand is de oorzaak van 10% van de overlijdens op kinderleeftijd in Nederland. En zelfs als de kinderen de reanimatie overleven, houden ze er vaak blijvende schade aan over, die hun toekomst beperkt. De oorzaak van plotse hartstilstand is vaak een levensbedreigende hartritmestoornis. Als het risico op levensbedreigende hartritmestoornissen eerder wordt herkend, kunnen deze kinderen sneller behandeld worden. Dat kan plotse hartdood voorkomen. Maar hoe herkennen we een risico op levensbedreigende hartritmestoornissen? En hoe behandelen we deze hartritmestoornissen om de plotse hartstilstand te voorkomen? Deze vragen proberen we met onderzoek te beantwoorden. Voor onderzoek is veel geld nodig. Daarom rennen wij op 9 mei voor deze groep kinderen. Doe jij mee? Janneke Kammeraad, kindercardioloog in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis en hoofdonderzoeker, vertelt: "Plotse hartstilstand komt niet alleen bij volwassenen voor, maar ook bij ogenschijnlijk gezonde kinderen. Een dramatische gebeurtenis, die met behandeling vaak voorkomen kan worden."  Inschrijfgeld & donaties De Kinderkilometer: € 5,-De Familieloop: € 7,50De 5 en 10 km: € 12,50Naast het inschrijfgeld vragen we per deelnemer een minimum van € 10,- aan opgehaalde donaties. Je krijgt een eigen actiepagina na het inschrijven zodat je op een gemakkelijke manier donaties kunt verzamelen. Voldoe je aan de minimale €10,- aan donaties, dan krijg je een mooie herinnering na het rennen.Haal je meer dan € 50,- op dan ontvang je een paar exclusieve Hartveters (t.w.v. 6,95) van ons. Schrijf je nu in!
Rennen voor Sophia - Hemelvaartsdag 9 mei

Nieuw record: €670.569,- voor Sophia Kinderziekenhuis tijdens Fietsen voor Sophia

04-03-2024 | 17:04 Ruim 1900 deelnemers op de fiets voor kinderen met een immuunziekte

De jaarlijkse indoorfietsmarathon Fietsen voor Sophia heeft dit weekend ruim €670.569,- opgeleverd voor het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Een nieuw record! Tijdens deze 33e editie sprongen ruim 1900 deelnemers 2, 2.5 of 3 uur op de fiets in het Topsportcentrum Rotterdam en zetten 90 vrijwilligers zich belangeloos in voor kinderen met een immuunziekte. Wij kijken terug op een succesvol en feestelijk evenement.

Samen in actie voor kinderen met immuunziekten
Voor kinderen met immuunziekten betekent hun aandoening vaak dagelijkse beperkingen, angst, depressie, gedragsproblemen en vooral veel onzekerheid - niet alleen voor henzelf, maar ook voor hun ouders. De diagnose stellen op jonge leeftijd is een complex en tijdrovend proces. Daarnaast maakt het onvoorspelbare verloop van de ziekte elke dag een uitdaging.

Maar er is hoop. Dankzij de inzet van alle deelnemers op de fiets, alle vrijwilligers en donateurs kan het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis nu een eiwit-analyseapparaat aanschaffen dat helpt bij het sneller vinden van een diagnose, nauwkeuriger kan voorspellen welk medicijn effectief werkt voor welke patient en hoe het verdere verloop van een immuunziekte zal zijn. Dit betekent meer zekerheid en hoop voor de toekomst. Ook kan het Sophia dankzij alle donaties belangrijk nieuw onderzoek starten naar immuunziekten. Hartelijk dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.

Hoogtepunt: het Foute blok
Na groot succes vorig jaar en op veler verzoek, was de zaterdagavond ook dit jaar weer gereserveerd voor het 'Foute blok'. En fout was het! Een discofeest met alle 'foute' gouwe ouwe muziekknallers door dj-duo Blondie & Brownie. Deelnemers pakten uit om zo feestelijk mogelijk voor de dag te komen in het thema 'fout in fluor'. Glitterbrillen, neon beenwarmers, gekleurde pruiken, feestelijke hoeden en lichtgevende tutu's! Alles kwam voorbij en tezamen werd het een kleurrijk en feestelijk geheel. Het was één groot feest!

Ben jij er volgend jaar (weer) bij?
Ook volgend jaar, op 8 en 9 maart 2025, zal er weer gefietst worden voor een nieuw project voor het Sophia Kinderziekenhuis. Meer informatie hierover is later dit jaar te vinden via: www.sportenvoorsophia.nl

Lees meer | Bekijk alle