Sporten voor het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis

Sportief inzetten voor het Sophia Kinderziekenhuis!
Wil jij je op een sportieve manier inzetten voor het Sophia Kinderziekenhuis, dan kan dit op verschillende momenten en met diverse sporten.

Op dit moment hebben we Fietsen (indoor spinning marathon, volgende editie 2 en 3 maart 2024), Rennen (donderdag 18 mei a.s.) en Zwemmen voor Sophia.

Kies de sport die bij jou past! We zijn enorm blij met alle sportieve, enthousiaste acties en deelnames en zijn trots om alle deelnemers te zien die zich in het zweet werken voor de patiënten in het Sophia Kinderziekenhuis

Sport jij mee? Schrijf je nu in voor een evenement of doneer aan een actie!

Lees meer Lees minder
van totaal € 500.000 (103%)
Bekijk alle
Op donderdagochtend 18 mei - Hemelvaartsdag - organiseren wij in samenwerking met atletiekvereniging PAC Rotterdam een nieuw evenement; Rennen voor Sophia. Hét hardloopevenement waar jij je kan inzetten voor het Sophia Kinderziekenhuis en geschikt voor alle leeftijden.  Er zijn verschillende afstanden: de Kinderkilometer, de 3, 5 en 10 km. Doe jij ook mee? Schrijf je nu in! De Kinderkilometer: start 10:00 uur De Familieloop 3 kilometer (vanaf 10 jaar): start 10:15 uur De 5 Kilometer (vanaf 14 jaar): start 11:00 uur De 10 Kilometer (vanaf 14 jaar): start 11:00 uur Het goede doel: een Kindvriendelijke Spoedeisende Hulp (SEH) Een bezoek aan de Spoedeisende Hulp is voor kinderen - zo'n 8000 per jaar - vaak het eerste contact met het ziekenhuis. Het moment is meestal onverwachts en uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de kinderen hierdoor stress ervaart. Daarom hebben we de wens om de behandelkamers op de Spoedeisende hulp van het Sophia Kinderziekenhuis kindvriendelijker te maken.In de huidige situatie hebben de behandelkamers een steriele en standaard inrichting waarbij apparatuur, infuusmaterialen en prik-karren bij binnenkomst direct zichtbaar zijn. Hierdoor raken kinderen gespannen en verwachten een ingreep. De wens is om de kamers zo in te richten dat zij zorgen voor ontspanning en afleiding. Met technische snufjes, warme kleuren en verlichting die kan worden aangepast en rust uitstraalt. Kinderen kunnen een eigen muurprojectie kiezen en kasten met materialen en apparatuur vallen weg in de muur en zijn daardoor niet zichtbaar. De behandelkamers op de Spoedeisende Hulp moeten een plek worden waar kinderen met zo min mogelijk stress, angst en pijn onderzocht en behandeld kunnen worden. Inschrijfgeld & donatiesDe Kinderkilometer: € 5,-De Familieloop: € 7,50De 5 en 10 km: € 12,50Naast het inschrijfgeld vragen we per deelnemer een minimum van € 10,- aan opgehaalde donaties. Je krijgt een eigen actiepagina na het inschrijven zodat je op een gemakkelijke manier donaties kunt verzamelen. Voldoe je aan de minimale €10,- aan donaties, dan krijg je een mooie herinnering na het rennen.Haal je meer dan € 50,- op dan ontvang je een paar exclusieve Hartveters (t.w.v. 6,95) van ons. De kindvriendelijke behandelkamers op de Spoedeisende Hulp willen wij graag zo snel mogelijk realiseren. Jouw deelname aan Rennen voor Sophia draagt hieraan bij. Schrijf je nu in!
Rennen voor Sophia - Hemelvaartsdag 18 mei

Geniet mee met de aftermovie van Rennen voor Sophia

07-06-2023 | 11:49 De eerste editie van Rennen voor Sophia was een absoluut hoogtepunt. Met ruim 400 deelnemers, partners PAC Rotterdam, Mitchel Viljeer (Rotterdamse Glimlach) en Runnersworld Nederland én een tiental fantastische vrijwilligers werd een een prachtig bedrag bij elkaar gerend voor het Sophia Kinderziekenhuis. De teller is inmiddels opgelopen tot het waanzinnige bedrag van €59.303,-. Heel veel dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt!   Geniet je mee met de feestelijke beelden in de aftermovie?   Met dank aan Eyecatcher, de filmmakers voor de prachtige beelden!
Lees meer | Bekijk alle