Kinderen van Sophia ! 3x is scheepsrecht

Dit is de actie van Lilian van Houten

( Zondag 17 februari 2019 blok 3: 17.00-20.00 | Lid van team: ICK/ICN team )

van totaal € 2.222 (121%)

Zoveel mogelijk donaties binnen te halen om mijn bedrag van vorig jaar te overtreffen, dit kan alleen maar met UW gulle gift(en). Het lijkt allemaal zo normaal  , sinds dat IK kind was deed ik zonder pijn aan volleybal, badminton, tennis en atletiek. Inmiddels besef ik als volwassene hoe fijn het is als je zonder problemen kan sporten. Sporten is belangrijk voor lichaam en geest, het bepaalt in zekere zin je GELUK!!!!! Gun onze kinderen geluk.

In 2019 sporten wij voor kinderen met een chronische ziekte

 

Het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis helpt kinderen met een chronische (langdurige) ziekte. In Nederland gaat het om 14% van de kinderen en jongeren onder de 18 jaar, dat zijn maar liefst 500.000 kinderen. Deze kinderen sporten en bewegen minder omdat ze zich fysiek beperkt voelen en angstig zijn. Ook vinden de ouders het vaak eng om hun kind te laten bewegen.

Toch is het erg belangrijk om op jonge leeftijd voldoende te bewegen. Niet alleen om fysieke achteruitgang te voorkomen, maar ook omdat sport een belangrijke sociale activiteit is. Niet sporten betekent doorgaans niet meedoen. Niet meedoen met gym, niet mee naar een zwemfeestje, geen tikkertje buiten spelen. Niet sporten betekent het missen van een hoop gezelligheid. En daar worden kinderen ongelukkig van.

Deze editie = 3x is scheepsrecht voor mij. Ik ga proberen  de donaties van vorig jaar te overtreffen, dat betekent hard werken aan sfeer kransen maken, sleutelhangers en vogel voeder poppetjes. Uiteraard lukt dit niet zonder U!!!!!!

Hartelijke en sportieve groet,

Lilian

 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.